Winkelbezoek

Audiofile 2.2, met Michel en Daniëlla

Het ongrijpbare grijpbaar gemaakt

Door Ernst Neve, HVT 1, januari 2024

Wat is er toch met die zeven jaren? Soms aangeduid als een levensjeuk, dan weer als een verklaring waarom goede jaren omslaan naar slechte, of andersom. In het geval van Audiofile, waar ik zeven jaar geleden voor het eerst voet over de drempel zette, heb ik het over verandering. Of liever gezegd, over groei.


Zonder het goed te beseffen was het bezoek in 2016, gevolgd door een tweede in 2017 veel meer dan een opmaat naar wat Audiofile nu echt is. In beide bezoeken zat het er al in, maar moest het zich nog manifesteren. Wat een tipje van de sluier oplicht is de toevoeging ‘sensible audio’ aan het opnieuw vormgegeven logo van het bedrijf. Als je er niet op let, gaat het wellicht snel aan het geestesoog voorbij, maar hé, dat geldt wellicht net zo voor ons aller lievelingsbezigheid van het genieten van muziek. Als het je niet interesseert, waait het zo de oren voorbij.

Zinnig en gevoelig

Voor mij was het meest recente winkelbezoek dat is opgevolgd met een interview een regelrechte eye-opener. Waar ik Audiofile eerder toekomstbestendig achtte en 2.0 noemde, gaat de speciaalzaak anno nu veel verder dan alleen ‘klaar voor de toekomst’. Toch zou ik de onderneming, die nu gedreven wordt door Michel samen met zijn vrouw Daniëlla, Audiofile 2.2 willen noemen. Als we er dan toch een sticker op plakken, een typering die veel meer op een actuele staat duidt en een 2.3 in zich draagt. Beweging, actie, groei. Om te beginnen. Verder duidt het op de twee-eenheid waarmee ik mij zag geconfronteerd. Nu niet meer die van de Devialet store en Audiofile, die in den beginne als twee zakelijke hemellichamen om elkaar heen dansten en zodoende als één konden bestaan, en ook niet in de tijd dat Michel een coöperatie met Harry van Dalen als volgende stap omarmde om de stempel op de markt van de ‘ultra high end’ te drukken. Mijn artikel daarover kopte in 2017 ‘Twee zielen, één gedachte’. Achteraf bezien waren dit momentopnames die leidde naar het moment van nu. Samen met Daniëlla spreek ik liever over ‘Twee zielen, één doel’: Sensible Audio.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS