Winkelbezoek

Audiofrenzy te Maastricht

De mooiste hifiwinkel van Maastricht en verre omstreken

Door Edouard Hendrix, HVT 2, februari 2023

In november 2021 maakten we kennis met Audiofrenzy in Maastricht. Een gloednieuwe audiozaak die in volle coronatijden de deuren opende en meteen scoorde. Vandaag, een jaar later, zijn we opnieuw te gast bij Peter van Reijmersdal en zijn schoonzoon Mitch Maassen. We zijn benieuwd hoe ze er het voorbije jaar van afgebracht hebben.


Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Audiofrenzy is nog altijd het familiebedrijf waar geen strikte hiërarchie heerst. Peter en Mitch zijn nog even gek van audio als in het begin. De keuze om hun zaak Audiofrenzy te noemen was duidelijk een goede zet. ‘Frenzy’ betekent in het Engels ‘ergens helemaal gek van zijn’.

Een eerste indruk

Toen Peter van Reijmersdal in 2021 met Audiofrenzy van start ging, was er in Maastricht al meer dan 15 jaar geen deftige audiozaak actief. “De hoogste tijd om in de hoofdstad van de provincie Limburg een mooie hifizaak te starten”, vond hij. Letterlijk en figuurlijk, want Peter wilde een winkel met een moderne uitstraling om niet alleen audiofielen maar ook jongeren over de vloer te krijgen. “Mensen komen ons nog altijd vertellen dat we de mooiste hifiwinkel hebben van Maastricht en omstreken”, zegt hij met gepaste trots. ”De dichtstbijzijnde audiowinkel ligt op 15 km van Maastricht en die gaat in januari 2023 stoppen. Een extra motivatie voor ons om het hier goed te doen.”

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS