Winkelbezoek

Botman Sound & Vision

BOTMAN 3.0

Door Michel van Meersbergen, HVT 1, januari 2017

‘Druk bezette man’, ‘weinig tijd’, ‘bezig bijtje’… Zomaar wat woorden uit een aantal mails die mij moeten aansporen toch vooral op tijd een afspraak met Frank Botman te maken, want… Ook een aantal telefoontjes naar het ‘Hoornse’ kennen dit verloop: “Nee, Frank is erg druk op het moment, want…”

Als ik een afspraak heb en vervolgens 10 minuten te laat ben, begrijpen jullie misschien dat ik vanaf de Afslag A7 – Hoorn al wat begon na te denken over wat te zeggen tegen deze man, die op een manier tussen mijn oren epische omvang dreigde aan te nemen. Als Frank Botman de deur voor mij opent en ik direct een excuus wil maken voor het te laat zijn wordt dat perfect opgevangen met een ‘Joh, dat geeft toch niets’ met een stem waar een flinke dosis West-Friesland in verwerkt zit. Misschien is het omdat ik in Alkmaar geboren ben, maar niet opgegroeid, toch, wanneer ik ‘het’ hoor, voelt het een beetje als thuiskomen. Plus… een West-Fries méént dat dan ook. Tijdens het bezoek zal dat West-Friese nog een aantal maal voorbij komen.

Verbouwing

Afgelopen zomer bezocht ik Botman Sound & Vision, in het kader van de verkiezing ‘Hifi Winkel van het Jaar’, en stond het pand nog vol in de steigers. Deze zijn nu weg, maar binnen is men nog steeds druk aan het werk. Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt het idee te hebben afhankelijk te zijn van derde partijen tijdens een verbouwing. Voor Frank is dit niet veel anders. “We moeten nog steeds elke dag stoffen” verzucht hij. “Maar er zit schot in de zaak, en daar richten we ons dan op. Al zou ik nu de winkel volgens plan wel eens willen gaan inrichten.” Ondanks dat ik de winkel nu al een prima uitstraling vind hebben ga ik zeker kijken wanneer de winkel echt af is. Die wordt zonder meer mooi.