Winkelbezoek

Headphone Auditions

Corona of Hoofdtelefoon?

Door Michel van Meersbergen, HVT 11, november 2020

De nieuwe maatregelen ten einde ‘hamersgewijs’ Covid-19 de kop in te drukken aangehoord te hebben rezen drie vragen op in het hoofdje van Van Meersbergen: 1. Wéér dat halfslachtig optreden, waarom toch? 2. Mijn bedrijfscode geeft aan niet voor welke regeling dan ook in aanmerking te komen… hoe groot is mijn financiële reserve nu eigenlijk echt? 3. Dat worden waarschijnlijk weer de nodige uurtjes thuis met het hele gezin, hoe brengen wij die door zonder elkaar, na een paar dagen, vreselijke verwensingen te gaan doen?


Met Mevr. van Meersbergen in het onderwijs was ik het afgelopen voorjaar al met de set uit de woonkamer verbannen; die moest immers als virtueel klaslokaal worden ingericht. Dat had de nodige gevolgen voor de audiogeneugten, met als positieve uitschieter de ontdekte wetenschap dat de werkkamer – of wat ervoor door moet gaan – helemaal zo slecht nog niet klinkt. Iets dat later door een beperkte akoestische meting ook nog eens bevestigd werd: een duidelijke slinger tussen 100 en 150Hz – die was tot aan de meting écht noooooit eerder gehoord – en de rest heel netjes in een bandbreedte van max 5dB. Wordt er weer gezeurd Van Meersbergen? Nou, als thuiswerkende zzp’er blijken mijn luistermomenten samen te vallen met de doceermomenten van Mevr. van Meersbergen. Gelijk een krijsende zeemeeuw sommeert zij mij het volume naar niveau ‘niet voor Haar te horen’ te brengen. Natuurlijk op die momenten dat ik er juist wél even zin in heb. Meest voor de hand liggend antwoord op dit uitermate ‘eerste-wereld-probleem’ ligt natuurlijk in het maken van duidelijke afspraken. Brengen we echter een onstuimige Mej. van Meersbergen in de mix, dan verandert er een hoop. Je kunt moeilijk van een kind verwachten dat het zich alleen tussen 16:15 en 17:30 mag uitleven.Een andere oplossing ligt in de aanschaf van een hoofdtelefoon. Even lekker met de muziek en dus met jezelf zonder de omgeving daarmee al te veel tot last te zijn. Maar hoe goed klinken de oortjes die bij de smart phone waren bijgeleverd nu eigenlijk echt? En hoe lang houden we het eigenlijk uit met die ene hoofdtelefoon die zo hip en vooral voordelig leek? Uurtje max om ons daarna dodelijk vermoeid naar bed te slepen?

Headphone Auditions

Stefan Gürtler to the rescue! Ruim twee jaar geleden begon hij bij Concerto Audio als ‘shop in shop’ Headphone Auditions dat, zoals de naam doet vermoeden, zich specialiseert in hoofdtelefoons. Dit zal misschien niet zo schokkend overkomen, dat verandert wanneer je weet dat de ‘crème de la crème’ uit de wereld van hoofdtelefoons op een kleine 25 vierkante meter aanwezig is, en dat op een manier zoals je dat misschien verwacht in een uiterst obscuur en alleen voor insiders bekend hoekje in het duurste deel van Tokyo. Kortom, een heerlijke wirwar van alles ‘hoofdtelefoon’ en voordat u zich zorgen maakt of u daar wel zou mogen binnentreden; voor eenieder toegankelijk, ook zonder wachtwoord! Stefan zelf sluit daar mooi bij aan. Zeer gedreven, kundig, respectvol, met een duidelijke richting en ondanks de vele hemelbestormende producten: met beide voeten op de grond.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS