Winkelbezoek

Hifi Corner & Kii Audio

Bruno Putzeys introduceert Kii Audio bij Hifi Corner Antwerpen

Door Edouard Hendrix, HVT 7/8, juli/augustus 2021

Als een dealer een merk toevoegt aan zijn assortiment, vermelden we dat graag in onze nieuwsrubriek. Maar als Bruno Putzeys in hoogst eigen persoon met een set Kii THREE speakers met BXT uitbreidingsmodule afzakt naar Hifi Corner in Antwerpen, brengen we daar graag verslag over uit. Vooral als we er met eigen oren en ogen van konden genieten.


Het verhaal van Kii Audio en Hifi Corner begon toen Bruno Putzeys en Willy Van de Velde van Hifi Corner door Peter Lyngdorf aan elkaar voorgesteld werden. Dat gebeurde tijdens Integrated Systems Europe 2020 (ISE) in Amsterdam. De Belgen Bruno Putzeys en Willy Van de Velde die een soortgelijke visie op muziek delen, konden het al snel met elkaar vinden. En zoals dat bij een mooi verhaal past, ging de bal aan het rollen. Met als resultaat dat Bruno Putzeys en zijn compagnon Wim Weijers in mei van dit jaar het eerste Kii THREE BXT System kwam leveren bij Hifi Corner in Antwerpen.

Bruno Putzeys

De immer bescheiden en vriendelijke Bruno Putzeys maakte furore toen hij voor Philips de eerste UcD klasse D-versterkermodule uitvond. Later ontwikkelde hij voor het Nederlandse Hypex de nCore versterkermodule die algemeen beschouwd wordt als de eerste Klasse-D versterker die succesvol kan concurreren met pure Klasse-A versterkers. Voor Grimm Audio en Mola-Mola ontwikkelde hij onder andere hoogwaardige D/A en A/D converters. Bruno Putzeys beschikt over maar liefst negen patenten op het gebied van digitale audio en stroomconversie.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS