Winkelbezoek

LINN winkel Amsterdam

Alle Kudos voor LINN

Door Ernst Neve, HVT 10, oktober 2020

Strikt genomen was het mijn tweede audio-uitstapje gedurende deze wonderlijke tijden, die grotendeels overschaduwd zijn door de Coronavirus Disease 2019, COVID-19 in goed Nederlands. Niet omdat ik bang ben om een stap over de drempel te zetten, maar meer omdat het leeuwendeel van mijn schrijversactiviteiten zich binnenskamers afspeelt. Tot groot ongenoegen van mijn lieve vrouw Anita wend ik mij, veelal omringd door allerlei hifi-gerelateerde dozen, tot het beluisteren der spullen. Hoe fijn voor haar dat ik er weer eens op uit trok!


Dat het haar menens was, bleek nog maar eens uit haar woorden die ze tot me richtte bij het uitzwaaien: “Neem vooral de tijd, schat!” Loze woorden overigens als ik mij richting LINN winkel Amsterdam begeef. De tijd vliegt er altijd voorbij, voordat er ook maar een noot beluisterd is. Dat heeft overigens veel te maken met de innemende persoonlijkheid van de uitbater, Alex Esser. Hoewel de goede man altijd druk is, en soms wat chaotisch overkomt, weet hij in ieder geval bij mij de juiste toon te zetten. Naast koffie en/of bier drinken, gaat binnen een mum van tijd alles wat ook maar een beetje met LINN, hifi en bijzondere mensen te doen heeft over de tongriem.

De anderhalve-meter-sessie

Dit bezoek was daarop geen uitzondering. De belangrijkste doelen waren een indruk te krijgen van de invloeden van het zombievirus (term gejat van Lucky Sander van de Pavert), de nieuwste LINN all-in-ones te bewonderen én te horen wat Alex ertoe had bewogen om het Engelse luidsprekermerk Kudos Audio in het programma op te nemen. Om met het eerste te beginnen, bij binnentreden werd direct bewaarheid wat ik al vaker in mijn HVT voorwoord en column heb gezegd. In onze handel houdt men altijd een gepaste afstand. Oké, het innig omhelzen en eindeloos hartelijk handenschudden is wellicht een gewoonte die vooralsnog tot het verleden behoort, maar je ziet bij de gemiddelde hifi-specialist zelden meer dan een handjevol mensen tegelijk in de winkel. Zo ook bij Alex. Tijdens mijn bezoek dat van half vier tot ongeveer zeven uur duurde, waren er maximaal zes mensen tegelijk aanwezig in zijn hifi-etablissement. En dat was inclusief Alex, LINN winkel medewerker Thierry, mijzelf en een buurman/ondernemer. Gekscherend letterlijk tweeëneenhalve klant en een konijnenkop annex hoofdredacteur.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS