Winkelbezoek

MBL Reference bij Rhapsody

Eén op één, niet overdonderen

Door Ernst Neve, HVT 4, april 2021

Het klinkt misschien wat zweverig, maar ik kon echt geen andere kop verzinnen om met mijn beschrijving van het beluisteren van het MBL Reference systeem te beginnen. MBL Reference op z’n Rhapsody’s dan, uiteraard. Want na het tweaken van het systeem door Audiofilius Maximus Harry van Dalen en Analogicus Proximus Michael van Polen, was het meer een MBL Reference v2.0 geworden.


Ik had me echt verheugd op het voorgenomen bezoek aan Neerlands high end tempel bij uitstek, gelegen aan de Borneolaan 25 in het Hilversumse. Door de Corona-opsluiting was het alweer ruim een half jaar geleden dat ik er op de sofa plaats heb mogen nemen. Rhapsody markeert daarmee het begin en het eind van mijn eenzame thuiswerken. Uitkijkend naar de op handen zijnde vaccinatie, besloot ik dat de maat vol was. Gewapend met een vers mondmasker en ontsmettende middelen trok ik van leer.

Schrödinger’s virus

Dat alle vermeende veiligheid begint in het gezonde verstand, maar zich met moeite nestelt in het spiergeheugen, kwam naar voren doordat ondanks de, in Harry’s geval bijzonder mooie en effectieve, mondmaskers en ellebogen, korte verwelkomende aanrakingen van de schouders onvermijdelijk bleken. Het knuffeldier in Harry en mij wrong zich een weg naar het hier en nu. Het werd tijd. Gelukkig maken de voorzorgsmaatregelen die we in de afgelopen tijd hebben getroffen deze verslapping tot een vergeeflijke. Nu ben ik besmet en niet besmet tegelijk. Meer zekerheid na ongeveer een maandje na mijn bezoek. En waarmee eigenlijk? Ik houd het op muziek. Rhapsoditis.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS