Winkelbezoek

Ohm Audio te Grûn

Twee x Broos maakt extra sterk

Door Christiaan Punter HVT 2, februari 2020

Ohm Audio in Groningen is een rijk gesorteerde audiowinkel die bevlogen wordt gerund door Derk Broos, recentelijk met versterking van zijn zoon Luuk.
Het assortiment van de winkel is allesbehalve stereotype want hier vind je unieke merken zoals Bricasti Design, Antipodes, Analysis Audio, Analog Domain en Lector naast bekendere merken zoals Magico, Sonus faber en Magnepan. Naast het grote assortiment nieuwe spullen is er ook een ruime en frequent wisselende selectie aan ingeruilde en demo-artikelen.


De grote luisterruimte op de begane grond is doorgaans voorzien van Bricasti versterking en DA-conversie in combinatie met Antipodes server/streamer oplossingen waarbij de luidsprekers telkens wisselen. Naast de grote hoofd luisterruimte is er op de tweede verdieping een kleinere, goedgevulde, luisterruimte met een wisselende opstelling en daarnaast nog een enorme ruimte gevuld met luidsprekers in alle soorten en maten. Deze ruimte lijkt nog wel groter dan de grote luisterruimte dus kun je nagaan hoeveel verschillende luidsprekers erstaan! Uiteraard valt in overleg vrijwel iedere combinatie op te stellen. Om wat meer te weten te komen over Ohm Audio en zijn ontstaansgeschiedenis heb ik Luuk en Derk enkele vragen voorgelegd.

Hoe is Ohm Audio gestart?

Van oorsprong ben ik leraar wiskunde 2e graad. Toen ik klaar was met de studie kon ik direct voor de klas, maar ik koos voor een baan bij Jan Rooken Hifi Studio in Groningen. Ik werkte toen al voor Eringa geluid in Groningen. Leraar kon ik altijd nog wel worden, zo was toen de gedachte. Na een jaar of 5 overleed Jan Rooken en ging de zaak helaas ter ziele. Ik heb toen samen met Jan Pieter Wip de pro AV tak voortgezet in een nieuw bedrijf, Wip&Broos Mediatechniek. Dat bedrijf is in 2008 verkocht aan de Computerfirma Bossers & Cnossen, die ook Pro AV wilde bieden aan hun klanten. Ik ben, na een korte periode werkzaam te zijn geweest bij Bossers & Cnossen, daar weggegaan en heb de Ohm Audio BV opgericht. Inmiddels bestaat Ohm Audio BV alweer 10 jaar. De Ohm van Ohm Audio komt overigens voort uit het Sanskriet, van AUM, de oerklank. Niet van het natuurkundige weerstandsymbool.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.