Winkelbezoek

Poulissen Audio Video Center

Eerbetoon aan zuiverheid en gastvrijheid

Door Ernst Neve, HVT 9, september 2017

De rit van Almere naar de Schoenmakersstraat nummer 19 neemt net geen twee uur in beslag. Het grappige is dat ondergetekende zeker niet de enige is die deze tocht ervoor over heeft om naar Poulissen AVC gehuisvest in hun statige pand van allure af te reizen. Heer Poulissen sr. spreekt er met ingehouden trots, maar zichtbaar genoegen over dat de klanten van Poulissen van heinden en verre komen. En niet zonder reden.

Als ik op Roermond aanrijd, verandert met de inborst van deze Nederlanders ook het landschap gestaag naar dat wat we van Limburg herkennen. Lichte glooiingen en de aanprijzingen van de plaatselijke delicatessen; asperges, al dan niet geschild, aardbeien, kersen en vlaai. Echter, aangekomen in hartje Roermond, blijkt daar een delicatesse van een heel soort te worden bij gekomen; audio- en videoapparatuur van grote klasse. Van heel erg goed tot regelrechte high-end. De etalages van Poulissen AVC steken niet onder stoelen of banken dat we hier te maken hebben met de grootste B&O dealer in de Benelux, maar tonen tevens dat er meer is. Ikzelf vind het een bijzonder slimme poging de consument te verleiden verder te kijken dat het eigen kader dicteert. B&O heeft natuurlijk nog steeds de naam, waar de term high-end eerder een smet met zich mee moet dragen. Niets van dat alles bij Poulissen! En dat vind ik een knappe prestatie.

Hifispecialist in het bloed

Ik stipte het al aan in de titel. Gastvrijheid. Als je deze AV tempel zonder drempel betreedt, is het evident. Je bent hier gewoon welkom. Zonder opsmuk maken Gerard, Johan, Anne Marie of wie dan ook van de rest van het team gelijk duidelijk dat ze er weliswaar zijn om je te helpen, maar vooral dat je je gang mag gaan. Binnen de grenzen van het gepaste uiteraard, want beleefdheid is hier met de paplepel ingegoten. Hoewel ik Poulissen sr. mag tutoyeren en met Gerard mag aanspreken, zal ik hem er nimmer op betrappen dat hij mij niet met U aanspreekt. Het zit hem in het bloed, net als het ambacht van hifispecialist dat hij hier uitoefent. En, laten we eerlijk zijn, na meer dan 50 jaar in het vak en aangekomen op de plek waar hij zich nu bevindt, kan dat ook niet anders.