Winkelbezoek

The Hifi Studio Number One

Een spannend bezoek

Door Ernst Neve, HVT 6, juni 2017

Het is alweer een tijdje geleden dat ik beloofde de Leidense hifitempel van de familie Van Nimwegen te bezoeken. Vertraagd door vakanties, verbouwingen en nog meer verbouwingen kon ik de drang toch niet langer weerstaan en ging in op een uitnodiging om een demonstratie van de laatste netfilters en regeneratoren van het merk IsoTek mee te maken. Kon ik toch een indruk opdoen van de bijna in gereedheid zijnde The Hifi Studio Number One, versie 2.0 aan de Korevaarstraat 2 E-F in Leiden, met recht een hifiwinkel om trots op te zijn.

Toegegeven, het specialistenteam Van Nimwegens/Oorburg is geen onbekende aan de Korevaarstraat, maar is nu toch echt met hun 2.0 versie van “Number One” thuisgekomen. Het heeft er alle schijn van dat Van Nimwegen sr. het bed heeft willen spreiden voor zijn opvolging van het recept dat al zo lang werkt. Kernwoorden van het recept: rechtschapen, eervol, trouw, kennis en service. En een neusje voor wat “heet” is. Rick doet het al meer dan 40 jaar, Erik bijna 30 en Vincent sinds 2014. Rode draad door de geschiedenis wordt overigens ingevuld door Caecile, de evenknie en eega van Rick.

De meester in actie

Gewapend met deze kennis kwam ik als een onbeschreven blad binnen in dit bolwerk van de betere klanken. Gepakt door de aangename ambiance van de straat, werd dat gevoel alleen nog maar versterkt bij binnenkomst. Het nieuwe etablissement kent geen enkele drempel en zal iedereen die iets met muziek heeft of wil hebben bijna naar binnen zuigen. Het is precies die werking die de keurige samengestelde etalages in ieder geval op mij hadden en het doorzicht naar binnen deed daar nog eens een schepje bovenop. Natuurlijk werd ik gelijk gegrepen door de verwelkomende toejuichingen van Rick, die kunst verstaat hij immers als geen ander. Je voelt je onmiddellijk welkom en gelijk op je gemak. Na de plichtplegingen en wat kleine roddels, tja het is tenslotte de audio waar we in zitten, krijg ik een goede bak koffie en word ik richting luisterruimte geloodst, alwaar Ome Theo Wubbolts, u kent ‘m nog wel, en zijn Duitse vriend Uwe Kuphal van IDC Klaassen, de huidige importeur van IsoTek, de opgetrommelde pers een demo van de laatste spannende componenten van het merk zou geven.