Winkelbezoek

Very Fine Solutions

Als Schone Kunst en Schone Muziek Hand in Hand gaan

Door Edouard Hendrix en Ernst Neve, HVT 5, mei 2017

Antwerpen is een stad naar mijn hart. Iedere keer als Anita en ik er op visite zijn, voelt het alsof we daar echt welkom zijn. Welkom in de stad, welkom bij haar inwoners. Goed, de rondweg is alleszins geen lolletje in de verschillende spitsuren. Het lijkt erop dat de Belgen na de lunch en na het werk in de Antwerpse rondwegfile staan. Ik zal het eens navragen bij mijn Belgische collega Edouard Hendrix.

Over Edouard gesproken. Achteraf bleek dat we allebei een afspraak hadden bij Very Fine Solutions om de nieuwe showroom van MSB Technology Europe te komen bewonderen. Vanuit twee verschillende invalshoeken dus deze reportage. Het bewonderen van de nieuwe showroom, althans zo stond het in mijn uitnodiging. De praktijk bleek toch heel anders uit te pakken. Want aan de Camille Huysmanslaan 45 te Antwerpen bleek toch iets heel anders gehuisvest dan alleen de showroom van het beroemde merk DA Converter. Ten eerste wordt er niet zozeer gedacht in merken, maar meer in oplossingen die zich vertalen naar een bepaalde portfolio. Het merkenpakket dat door Very Fine Solutions gedistribueerd wordt bestaat verder uit Tidal, Synergistic research, Thrax, Artnovion, Exogal en Russel K. Ten tweede kom je niet zozeer in een winkel terecht. Je wordt bij Very Fine Solutions meer welkom geheten om vervolgens in huiselijke sfeer ontvangen en verwend te worden. Maar de Solutions van Frank Vermeylen en zijn vrouw Martine Driesen gaan verder dan audio. Frank’s specialisme is natuurlijk high end audio en akoestiek is de specialisatie van zijn vrouw.

Utopia ten toppe <-H3>
De Very Fine Solutions bleken na bezoek echter ook naar andere fijne kunsten te wijzen. Ik moet echt beginnen om het pand te beschrijven dat van buiten een zekere soberheid uitstraalt om dat vervolgens aan de binnenkant gelijk te veranderen in een gevoel van authenticiteit, origineel design en vooral een huis dat het midden houdt tussen dat van een Maecenas en een utopisch stel denkers. Frank en Martine hebben eigenlijk de kans gekregen om een droom te verwezenlijken toen ze het oude doktershuis in deze chique buurt van Antwerpen konden kopen. De droom zou een enorme hoeveelheid zelfbouw vereisen, maar als je de smaak van een architect en die van een minutieus muziekliefhebber combineert, zal het eindresultaat iedereen toch blij moeten kunnen maken.