Winkelbezoek

Winkelbezoek Hobo Hifi in Den Haag

Een tevreden klant is ons doel

Door Marnix Bosman, HVT 5, mei 2018

Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat Hobo Hifi een filiaal in de hofstad opende. Als niet geboren maar wel getogen Hagenees vond ik dat een goede ontwikkeling. Er was op dat moment absoluut nog plaats voor een winkel waar je terecht kon voor de betere hifi.


Elke Hagenaar zal inmiddels het Haagse Hobo filiaal wel weten te vinden want de locatie is uiterst zichtbaar en goed bereikbaar. Door de ligging net even buiten het dure centrum kun je hier zelfs nog gewoon voor de deur parkeren. Direct voor de deur moet je wel betalen dus een slimme Hobo bezoeker zal zijn voertuig net even een straatje verder parkeren waar je nog gewoon voor niks mag staan. Of je komt natuurlijk met het openbaar vervoer want verschillende tramlijnen stoppen nagenoeg voor de deur. Direct na binnenkomst zal je vervolgens worden begroet door store manager Edwin van der Vliet of zijn collega Steven Soedhoe die je, na het aanbieden van een goede kop koffie of thee, naar de juiste hoek van de winkel zullen begeleiden.

Breed aanbod

Bij Hobo kun je terecht als je op zoek bent naar de betere audioapparatuur. De Hobo slogan ‘The Hi-finest store in Holland’ is daarbij een uitstekende typering van wat je in de winkel kunt vinden. De beste hifi betekent overigens niet meteen ook de duurste hifi want het aanbod is breed en loopt van uiterst betaalbaar tot ronduit exorbitant. Bij Hobo kun je zowel een compacte draadloze luidspreker van Bluesound vinden als een esoterisch ogende draaitafel van Pro-Ject of een indrukwekkende buizenbak van McIntosh. “Of je nou voor een relatief simpel stereo systeem komt of voor een uitgebreid Atmos surround systeem. We kunnen het hier allemaal demonstreren”. Om alles goed te kunnen demonstreren en mensen ook rustig de tijd te geven om rustig naar wat variaties te luisteren, zijn er in de winkel maar liefst vier onafhankelijke luisterruimtes ingericht. Voor een volwaardige Atmos demonstraties is een speciale luisterruimte ingericht die door akoestisch adviseur Matrox volledig is geoptimaliseerd. In deze ruimte staat standaard de top uit het brede assortiment van surroundspecialist Anthem opgesteld maar uiteraard kunnen hier ook apparaten van merken als Arcam, NAD of Yamaha worden gedemonstreerd.
In een tweede ruimte is de insteek vooral gericht op stereoweergave en zal je vaak luidsprekermodellen uit de B&W 800 serie kunnen vinden. Ook voor deze ruimte geldt uiteraard dat er ook eenvoudig andere topmodellen van bijvoorbeeld Paradigm, Dali, Sonus faber of Monitor Audio of een elektrostaat van Martin Logan naar binnen geschoven kunnen worden. Hobo is één van de adressen in Nederland waar standaard verschillende modellen van deze Amerikaanse elektrostaatspecialist staan opgesteld.