Winkelbezoek

Winkelbezoek iEar’

In de snoepfabriek

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2016

Voor mij persoonlijk is de herfst een van de mooiste seizoenen. Die specifieke kleur licht, het wat heiige dat rond de bomen hangt en zo treffend door Vasalis in woorden gevangen “Het licht hangt stil in de blaren”… Toen ik in Tilburg de autodeur opende stroomde het zomaar naar binnen. Een onvervalste herfstlucht.

Een korte herinnering van de knikkertijd op de lagere school, de zoete smaak van overwinning, het bittere van verlies. Ietwat melancholisch gaat het naar het doel van de reis: iEar’. Daar binnengekomen gaat het nog een stapje verder. De geur van opwarmende elektronica. Wat kan dat lekker zijn. Ook nu weer herinneringen. Als 12 jarige de audiowinkels afstruinen, gluren naar apparatuur met prijskaartjes die ik met het wassen van auto’s nooit bij elkaar zou kunnen schrobben. Maar toch die opwinding. Ruikt u hem nog, die geur?

Terug naar vandaag

Grenzend aan het Tilburgse centrum en de rand van een vriendelijk laat 19e eeuws arbeiderswijkje en gevestigd in een voormalige textielfabriek, met fraai gemetselde karakteristieke schoorsteen, vinden we iEar’. Wat in 2003 uit liefhebberij begon als een bescheiden, maar succesvolle webwinkel is nu uitgegroeid tot een onderneming van formaat. Dat moge duidelijk zijn. En formaat kunnen we hier in zowel figuurlijke als letterlijke zin opvatten. Eerst het letterlijke; iEar’ eigenaar Freek van Ham vertelt: “Ik ben blij dat we in 2006 de kans hebben gegrepen dit pand te betrekken. Door de jaren heen hebben we constant ruimtes kunnen creëren waardoor we een steeds betere focus op de verschillende elementen in ons assortiment kunnen krijgen. Handig voor ons, zéér overzichtelijk voor de klant.”