Winkelrecensie

Vivid Audio Kaya 25 bij Concerto

Als een paal boven water

Door Ernst Neve, HVT 2, februari 2022

Je kunt er eigenlijk niet overheen kijken als je in de buurt van de Mariadistelkade ter hoogte van nummer 6 komt. De vuurtoren die de Linn boot, zoals de nieuwe uitspanning van Concerto Audio ook wel wordt genoemd, siert, staat als een paal boven water en is het best denkbare visuele hulpmiddel om de weg naar het Audio Nirwana van Alex te duiden.


Grappig feit is dat de vuurtorenboot op eigen kracht geen nautische mijl kan varen. Dat er geen motor inzit, zal daar iets mee te maken hebben, vermoed ik zo. Varen is dan ook nooit de raison d’être geweest, dat was het aangeven van de juiste weg. Langzaamaan begint bij mij het besef in te dalen dat de boot op velerlei fronten de allerbeste plek is om de liefhebbers die zich Alex’ klant mogen noemen, verder te helpen in de belevenis van hun muziek.

Over de Top

Eerder had ik ervoor gekozen om het artikel dat specifiek over Concerto Audio en de nieuwe Linn boot ging in de HVT-rubriek ‘Over de Top’ te publiceren. De plek in kwestie is simpelweg te uniek om het in een van de standaard rubrieken, als winkelbezoek of winkelrecensie, te zetten. Zo ook de modus operandi van het huidige Concerto Audio, die al even uniek is. ‘Over de Top’ is namelijk geen woord te veel gezegd als je naar het vuurrode object zelf en het interieur van de boot kijkt. Het designgehalte is minimaal even hoog als dat van de audiocomponenten die je er aantreft. Het allermooiste, en tevens uniek voor de hifibranche, is dat Alex op deze plek ook een Bed & Breakfast aanbiedt. Een combinatie met een luistersessie ligt dan nog een steenworp van je af. Eerst lekker luisteren naar de set van je dromen om vervolgens het gezongen woord bij de daad te voegen. En andersom. Het is niet ondenkbaar dat een B&B gast warmloopt voor het idee van de echte audio. Ik word zelf in ieder geval warm bij de gedachte. En tenslotte moet je als klant wel degelijk een klik voelen met Alex, en vice versa. Is dat niet het geval, dan zal het bezoek aan het Lightvessel wellicht van korte duur zijn.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS